fredag 18 oktober 2013

Lombok i ett nafs

8:00 rullade vi utfrån Senggigi i en bil med chaufför och guide. För att hinna se lite av Lombok på vår begränsade tid på ön hade vi bokat in oss på en tur. Den visade sig vara privat så vi hade guiden, bilen och chauffören helt för oss själva!


Det bar av till ett vatten-/sommarpalats. I poolen brukade tydligen tjejerna  haremet bada, från där bilden är tagen kunde då sultanen kolla lite och kalla upp den tjej han gillade bäst.


Sen fick vi lite schysst utsikt! 


Vår guide berättade att man odlade en massa olika grödor i dalen vi åkte igenom, några minuter senare frågade han om vi ville gå ut och kolla. Självklart sa vi och blev bjudna på både jordgubbar och tomater!


Efter en liten bits åkande stannade han till igen, denna gång för att visa oss hur cashewnötter ser ut! 

När vi åkte igenom en by där specialitén var bananbladsinklädda riskuddar smaksatta med banan och kokos, stannade han till och köpte ett knippe sådana till oss att smaska på!


Efter att ha gått genom en skog med apor och vadat upp för en flod kom vi till det här läckra vattenfallet! Vi badade lite och posade på ett antal romantiska bilder med vattenfallsbakgrund!

Sen åkte vi vidare till en traditionell by. Men innan vi kom dit stannade vi och köpte lite godis till barnen. Jag fick vara tomtemor och gå runt och dela ut!

Sammanfattning från oss båda: Bra guide! Spontant, trots att guiden förmodligen hade gjort fen här turen 50 000 gånger verkade han inte trött på den än. Mycket mat! Trevlig chaufför! 
En väldigt bra dag helt enkelt! 

Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar