onsdag 11 september 2013

Singapore: En sammanfattning

Inne på tunnelbanan letar vi febrilt efter en papperskorg. Om vi dumpar det ihopskrynklade kvittot på marken väntar en bot på 2500 kr, och det är ingen särskilt sugen på. Varför finns det då inga papperskorgar? 
Tanken slår oss. Med ens förstår vi vad Singapore försöker säga oss. "Varför har ni skräp med er här, era idioter? Det borde ni ju ha kastat innan ni gick in i tunnelbanan."


En stad som har väldigt mycket, kan man väl säga om Singapore. Men framför allt väldigt många förbud. Man får nästan aldrig äta mat, sitta ner eller kånka runt på en durian. 

Men vad gör väl det, när man kan ha kul med så mycket annat. Nöjesön Sentosa har till exempel bergochdalbanor, stränder, gratisbussar och en massa sjölejon-statyer.  


Vi besöker också Haw Par Villa, en enorm och mystisk helvetespark skapad av miljardären som givit tigerbalsamet till världen. I parken får man följa den kinesiska befolkningens färd genom lidande, död och annat rusk. Märkligt, tycker vi. Att parken inte rustats upp något sedan invigningen 1937 gör stämningen än märkligare. 
Ej på bild pga fotoförbud: Beskådandet av buddhas bevarade tand, i världens enda tempel med dubbelt parkeringsgarage i källaren. 

Joel

1 kommentar:

  1. Men vad läskigt det ser ut där vid Haw Par Villa. Det stället har jag missat. :(

    SvaraRadera