lördag 21 september 2013

Perhentian och vidare!


Perhentian är ganska så avslappnat! Det försöker i alla fall vara avslappnat, med sina sandiga små beachbarer och sina pressade frukter i kyliga glas. 
Men lyckas det? 

Sisådär. Det faller en aning på sina resorter. Folk blir kallade sir och miss och ska serveras välkomstdrinkar till höger och vänster. Vi kände att vi saknade lite av det där familjära som finns lite överallt annars i Malaysia. Inget kallprat här inte!

Nja, nu har vi ju slagit an med en lite väl negativ klang! Perhentian var ju, trots allt, ett rätt trevligt ställe. Kristallklart vatten, korallrev och brunbrända tyskar gjorde stället till en kul plats att vandra/snorkla omkring på, och det blev några väldigt avslappnade dagar i palmskuggorna. Vi såg även: Galet mycket firrar, en haj (!), ilskna italienare, taggade tyskar, mängder av mystisk västerlänningsanpassad malaymat och EN HAJ!!!När vi begav oss till fastlandsbyn Kuala Besut var vi, efter ölivet, ganska så avtrubbade i intellektet. Vi lyckades trots detta ta oss vidare till Kota Bharu, en stad känd för sin mat och islamistparti. Mysigt även här! 
Ägnat oss åt sko-shopping och, med intresset av att hålla friden uppe, hållit med vår hostellägarinna om att tyskar nog inte är så mycket att ha. Har även planerat de närmaste dagarnas djungelfärd intensivt!

Joel


2 kommentarer:

  1. Dags att byta ut garderoben? Och planerna håller?

    SvaraRadera
  2. Behövdes lite illgrön plast! Ja än så länge går det fint :D

    SvaraRadera