torsdag 12 september 2013

Gränsövergång

Nu befinner vi oss i...


KUANTAN såklart!

Hit har vi tagit oss genom att med metro ta oss från hostelet till en buss, med bussen till gränskontrollen för att lämna Singapore, med buss vidare till gränskontrollen för att ta sig in i Malaysia och därifrån med ytterligare en buss till Johor Bharus långdistansbussstation. Där kunde vi till vår stora lycka köpa bussbiljetter till Kuantan och en stor portion fårgryta med ris (megagod)!

Efter 6 timmar i bussen nådde vi Kuantan där vi snabbt hittade ett boende. Enligt vår älskling Lonleyplanet skulle det både finnas en jetty med båtturer ifrån och östkustens största moské att besöka. Den lilla remsan ner mot vattnet var väl igenbommad med byggstaket så någon båttur blev det inte. En vakt vid moskén visade oss vänligt men bestämmt att den var stängd för besökare så det blev det inte heller. 


Efter att så snabbt ha uttömt stans aktivitetsutbud beslutade vi snabbt att det vi i alla fall kunde göra var att äta! Mubaraks restaurant valdes bort och istället hittade vi ett mysigt ställe där kyparen flertalet gånger verkligen rekommenderade oss om att testa den fantastiska mangocheesecaken. Alla gillade den tydligen, till och med på Facebook!


Klart vi tog den. Helt fantastisk, precis som lovat!

Ps. min familj, jag har varit på en 9,5 poängstoalett i Singapore! (En tia om den hade haft handcreme) Kram <3


Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar