söndag 29 september 2013

Djungelliv


Taman Negara är Malaysias största nationalpark! Med en massa djungel, skithöga berg och suktande turguider  överallt är det en rätt så skön brytning mot östkustens religiösa framtoning. 


För att komma till parken tog vi en bus från Jerantut till Kuala Tembeling. Därifrån gick en båt upp längs den ringlande floden, en 3 timmar lång resa som bjöd på apor, strömt vatten och spekulationer om krokodil från britterna bakom oss. 


Men vem bryr sig! Det är ju den svettiga, grämliga djungeln ni vill höra om! Vi valde, förutom lite småutflyckter, att försöka oss på en dagsvandring över ett berg. Vi fick se stora fåglar, mycket djungel och, faktiskt, inga blodiglar under dagen. Tur, tyckte vi, som inte investerat i igelsäkra strumpor. 


Vi brände också ut på två natturer! En i en fyrhjulsdriven jeep över ett palmoljeplantage, där vi såg småleopard, uggla, ko och en radda insekter. Guiden Dim lyste glatt med sin spotlight på de sömniga djuren, och fnittrade glatt när han beordrade oss att klättra ur bilen och akta oss för "the milions of rats". 
Nattur #2 gick genom djungeln, där vi hittade fågelspindlar, vandrande pinnar, ormar, hjort och en tapir! Vi begav oss efter tre dagar i den mäktiga djungeln äntligen mot Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad. Resan gick på några timmar, och vi passade på att riktigt njuta av den fläktande vinden. 

Joel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar